Het Coronavirus houdt ons allemaal in zijn greep. Ook wij van Henrico Fotografie zijn getroffen door dit overweldigende virus. Henrico van der Dussen, eigenaar van Henrico Fotografie, merkt dit ook in zijn eigen woonplaats ’t Harde. Ondanks dat er geen patiënten afkomstig zijn uit ’t Harde, worden ook hier de ondernemers getroffen. Parkeerplaatsen blijven leeg, veel schappen in de supermarkt ook door het hamsteren en ook de verzorgingstehuizen blijven leeg doordat er geen bezoek meer kan komen. Bizar, maar je merkt dat zelfs in zo’n klein dorp als ’t Harde de maatregelen uiterst serieus worden genomen. 

 © Henrico van der Dussen

De prachtige Hanzestad Zwolle heeft ook te maken gekregen met het Coronavirus. Scholen, horeca, kapperszaken en nagelsalons moesten noodgedwongen hun deuren sluiten, maar de markt op woensdag, vrijdag en zaterdag blijft. Wel met de regel om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Verder is het overal ontzettend rustig, zowel in de binnenstad als aan de rand van de stad. Normaal fietsen en lopen er veel mensen door de Sassenstraat, maar nu was het er zo stil alsof je je in een verlaten stad bevond. 

 © Else van Rossum

Deze bizarre periode zorgt ook voor mooie dingen. Mensen zorgen voor elkaar en houden rekening met elkaar. De supporters van PEC Zwolle steunen zorgpersoneel van het Isala Ziekenhuis. Zo’n mooi initiatief en vooral hartverwarmend. 

 © Else van Rossum

Zoals jullie weten verzorgd Else het beeldmateriaal voor de blogs. Zij gaat iedere keer opnieuw op stap met haar camera om speciaal voor Henrico Fotografie de mooiste foto’s te maken. Else heeft het ervaren als een zeer bizarre, rustige maar ook bovenal een mooie ervaring. Zo was het station ontzettend rustig waardoor ze op haar gemak hele mooie foto’s heeft kunnen maken. Een groot voordeel is wel dat er op deze manier haast geen tot weinig mensen op de foto’s te zien zijn.

 © Else van Rossum

Naast fotograferen op het station is Else ook naar de binnenstad geweest om daar foto’s te maken. Hier merkte ze dat er wel wat mensen rondliepen, maar het was niet zo druk zoals je gewend bent van Zwolle. Ze vond het leuk om het verschil te zien tussen fotograferen op een verlaten station en het fotograferen in de binnenstad waar je wordt gepasseerd door enkele mensen. J.Jansen & Zn. groente & fruit staat meerdere keren in de week op de markt.

 © Else van Rossum

Op een andere dag is ze door Zwolle gaan fietsen en belandde ze in Stadshagen. Hier heeft ze enkele foto’s gemaakt van bekende bruggen zoals de Westenholtebrug. En ook hier was het een gek idee om te fotograferen. Aangezien je gewend bent dat er veel scholieren over deze brug lopen of fietsen. Ook is Else op een plek geweest wat nog niet zo heel lang bestaat, namelijk het station in Stadshagen. Vrij nieuw en (je zou bijna denken) ongebruikt. Het is vooral handig voor de mensen die van Zwolle naar Kampen willen reizen en andersom. Echt veel mogelijkheden zijn er niet, dus wat dat betreft kan je beter naar het centraal station gaan.

 © Else van Rossum

Else is verder naar nog veel meer plekken geweest in Zwolle. Eens kijken of je enkele plekken herkend bij het zien van deze foto’s. 

 © Else van Rossum
 © Else van Rossum
 © Else van Rossum
 © Else van Rossum
 © Else van Rossum
 © Else van Rossum
 © Else van Rossum
 © Else van Rossum
 © Else van Rossum
 © Else van Rossum
 © Else van Rossum
 © Else van Rossum
 © Else van Rossum
 © Else van Rossum
 © Else van Rossum
 © Else van Rossum